X
تبلیغات
خاطرات آشپزی من
خاطرات آشپزی من

طرز تهیه کلمپه:

مواد لازم:
روغن جامد               250 گرم
آرد                         500 گرم

بيکينگ پودر              1 قاشق چايخوري
ماست                   180 گرم
زرده تخم مرغ           2 عدد
زعفران دم کرده        يک سوم قاشق چايخوري 

طرزتهيه:                                                                                                

آرد را با روغن در ظرفي خوب مخلوط و ورز دهيد تا خمير شود.

در ظرفي ديگر، ماست، بيکينگ‌پودر، زرده‌هاي تخم‌مرغ و زعفران دم‌کرده را با قاشق مخلوط و به خمير آماده شده بيفزاييد و مخلوط کنيد. خمير چسبنده‌اي به دست مي‌آيد، اين خمير را دو ساعت در يخچال استراحت دهيد تا چسبندگي خمير از بين برود.

بعد از دو ساعت، خمير را بين دو لايه نايلون به قطر نيم سانتي‌متر باز کنيد. خمير را با قالب دایره به شکل گرد قالب بزنيد. (مي‌‌توان با دهانه لیوان این کار را انجام داد.)

سپس از مواد مياني کلمپه برداريد و وسط خمير قرار دهيد. بعد لايه‌اي ديگر از خمير را قالب زده روي آن قرار دهيد و آن را با مهر مخصوص کلوچه مهر بزنيد. دقت داشته باشيد که حتماً قبل از مهر زدن، مهر چوبي بايد آغشته به آرد شود. بعد دور خمير را بپیچید.

 کلمپه‌هاي آماده را در سيني فر بچينيد و آنها را 15 تا 20 دقيقه در فر با دماي 160 درجه سانتي‌گراد بپزيد. نبايد رنگ اين شيريني هنگام پخت تغيير کند .

مواد میانی کلمپه :                                                              

 خرما 150 گرم /  گردوي خرد شده 50 گرم /  پودرهل  نصف قاشق چايخوري/ دارچين  ۳/1 قاشق چايخوري

طرز تهيه مواد مياني کلمپه:                                      

 تمام مواد را با هم به کمک قاشق خوب مخلوط کرده تا جذب يکديگر شوند.


طرز تهیه بز قورمه:

مواد لازم:

گوشت ماهيچه 500 گرم

سيب زميني پخته شده 250 گرم

نخود و لوبیا سفید از هر کدام 100 گرم

پياز 150 گرم

سير يك حبه

کشک ساييده‌شده 250 گرم

زعفران آب‌كرده يك قاشق سوپخوري

نمک، فلفل و زردچوبه به ميزان لازم

سير و پياز داغ و مغز گردو به ميزان لازم

 طرزتهیه:

گوشت، نخود، لوبيا، زردچوبه، پياز و سير کوبيده را با حدود دو و نيم ليوان آب مخلوط کرده و روي حرارت قرار دهيد تا به جوش آيد سپس حرارت را کم كرده تا مواد پخته شوند. پس از پخته شدن مواد، سيب‌زميني را اضافه و آنها را با گوشت‌کوب کاملا نرم كنيد. کشک، زعفران، نمک و فلفل را به مواد افزوده و در ظرف مورد نظر کشيده و روي آن را با سير و پياز داغ، زعفران و گردو تزئين کرده و سرو کنيد.

 طرز تهیه آبگوشت:

 

مواد لازم برای 6-4نفر:

گوشت گوسفند با استخوان 500گرم

نخود و لوبیا سفید 100گرم

پیازدرشت 1عدد

سیب زمینی 4عدد

به 1عدد(خرد شده)

برگه زرد آلو(ترشاله) 50گرم

رب 2قاشق سوپخوری

ترخون به مقدار لازم

نمک فلفل زردچوبه به مقدار لازم

طرز تهیه:

ابتداپیاز را با گوشت کمی تفت دهیدو سپس ۱۰۰ گرم نخود و لوبیا و کمی آب  را به گوشت اضافه کرده و روی حرارت به مدت 1 ساعت قرار دهید. سپس سیب زمینی ها را با به و برگه ی زرد آلو در دیگ بریزیدو می گذاریم تا جا بیافتد.  نیم ساعت قبل از سرو آبگوشت،رب را در روغن سرخ می کنیم سپس ترخون را به آن اضافه کرده وآنها را به آبگوشت اضافه می کنیم.پس از 10 دقیقه از روی حرارت برداشته و درون کاسه ریخته و سرو کنید.

خوردن آبگوشت با نان محلی کرمان لذیذتر می باشد.

ترخون برای عطر آبگوشت می باشد میزان آن بسته به ذائقه شما می باشد.

.
پس از پخته شدن اگر مزه‌اش خیلی شیرین بود، یک قاشق آبغوره یا نارنج تازه در آن بریزید..

 




نوشته شده در تاريخ یکشنبه یازدهم مهر 1389 توسط ریحانه